Warning: Declaration of Walker_Portfolio_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/www/xn--normalvgt-m3a.dk/wp-content/themes/salient/functions.php on line 742
Blog

The Hunting Ground Continues…

Posted by | Ikke kategoriseret | No Comments

6 months in jail which proberly will end up in about 3 months for raping a young woman at Stanford University.
The American Vicepresident Joe Biden has this to say in an article on buzzfeed.com: (Opens in a new tab)

https://www.buzzfeed.com/tomnamako/joe-biden-writes-an-open-letter-to-stanford-survivor?utm_term=.eq1MRnWRN#.dfEQDkdDn

Nov 10, 2015 11:53pm I posted this on Facebook.

The Hunting Ground, an American documentary about young female students being assaulted and raped at universities in USA.
I’m horrified that about 100.000 female students are prognosed to be raped this season.
That is One side of the story. The Numbers must be piling up if the rape of young men are added to the list.
What the f… is going on at campuses in the US?
Business, meaningless ignorant and discriminating traditions seems to be the major problem worshipped by university leaders without the power to stand up for common human rights.
Thats is NOT enough. It’s the same in US military, navy and airforce. Military leaders with the same kind of traditions protecting terrible actions against innocent people.
You may call it Gods own country, Land of opportunity or ….
This great nation blessed with many beautiful nationalities and individuals has a dark side. It is about time to find and create fine new traditions and good ways of living at institutions in USA.
It doesn’t make sense to call America a free nation. Too many victims.
Empathy, caring and stand up for each other and good behavior are some of the values my American friends have.
May they be good examples for these institutions.

VINTER OG DÅRLIGT SOMMERVEJR KAN GIVE D-VITAMINMANGEL

Posted by | Helse, Omega 3, Vinter | No Comments

Lidt reklame for et Omega-3 produkt, jeg er meget begejstret for. Læs kun, hvis det har din interesse.

Få dage med sol om sommeren kan give mangel på D-vitamin. Solen giver nemlig 90 procent til dit D-vitamin behov. Solen er vor hovedkilde til vitamin D. 90 procent af D-vitamin niveauet i blodet produceres naturligt i huden, når du soler dig. En almindelig dansk sommer vil opbygge vores D-vitaminlager, når man er ude i solen en times tid hver dag. Med en sommer som vi har haft i 2015, er det lidt vanskeligt. Skylaget gør at UV-strålerne ikke når igennem til jordoverfladen, og når det er koldt, smider folk jo ikke tøjet og soler sig.

I følge forskere har vitamin D positiv effekt på alt fra diabetes, kræft, kroniske smerter og depression.

Hvorfor er D-vitamin så vigtigt?
D-vitamin er nøglen til immunforsvaret. Vi, som lever langt mod nord og har en lang vinter med lidt sol, har traditionelt fået vore D-vitaminer fra fisk, specielt fra tran (torskeleverolie). D-vitaminet er helt nødvendigt for optag af kalk og fosfor, som styrker tænder og knoglebygning. Det er også vigtigt for bekæmpelse af kræft. Nyere forskning viser, at vi har behov for 5 gange mere D- vitamin end tidligere anbefalet. Børn og ældre har behov for dobbelt så meget D-vitamin som voksne. Blandt andet solcreme med solfaktor hindrer omdannelse af sollyset til D-vitamin gennem huden. EQ Pure Arctic Oil indeholder D-vitamin. Dette er en af grundene til at spise det hver dag året rundt.

Her er endnu en grund til at spise EQ Pure Arctic Oil hver dag, året rundt.

Nationale og internationale helseorganisationer, læger og forskere over hele verden anbefaler folk at spise fiskeolie som kosttilskud for at holde sig friske og undgå at blive syge. Der er bare en ting, som har gjort det vanskelig for mange at følge dette råd: associationen til modbydelig smag og stram lugt. Dette har gjort, at selv den mest ihærdige helsefanatiker nogle gange har kviet sig for at tage dette fantastiske helsebringende produkt. Eqology vidste derfor, at hvis de skulle lykkes med at få folk til at spise 1,8 g EPA/DHA pr dag, måtte de løse problemet forbundet med lugt og smag. Det har de klaret ved den unikke fremstilling af fiskeolie fra fersk torsk fra det arktiske område. Når du smager EQ Pure Arctic Oil vil du blive overrasket over, at det faktisk er omega-3 fiskeolie du netop har drukket. Smagen er så delikat, at olien let kan blandes i maden, du laver, for eksempel i dressinger og salater. Du kan til og med have EQ Pure Arctic Oil i kagedejen eller den hjemmelavede is uden at nogen vil opdage noget som helst.
EQ Pure Arctic Oil er ikke gemt i en kapsel. Kvaliteten er fremragende og anderledes – smag og lugt er beviset. Smag selv, du bliver ikke skuffet.

Jeg oplever, at de fleste som spiser EQ Pure Arctic Oil anbefaler sine venner og bekendte at gøre det samme. I Danmark, Norge og Sverige ser man et øgende antal helsefolk og læger, som anbefaler brug av omega-3-olie til sine patienter. Dette er et vigtigt kosttilskud som kan bruges i tillæg til medicin ved en række lidelser. Eqology mener sådanne helseråd underbygger, at de har foretaget det rigtige valg, når de har udviklet EQ Pure Arctic Oil – også til dig.

EQ Pure Arctic Oil er af rigtig høj kvalitet. Den tilfredsstiller de strenge fremtidige EU-krav. Olien udvindes af hele fisken og produktionen af olien starter umiddelbart på fiskerbåden. Ofte går der bare minutter fra fisken er kommet om bord på fiskerbåden til olieproduktionen er startet. Dette betyder, at omega-3-olien i EQ Pure Arctic Oil er helt frisk.
Eqology har med EQ Pure Arctic Oil lanceret et unikt produkt som kombinerer de helsebringende egenskaber fra Omega-3-fedtsyrer fra havets bedste fiske resurser med Omega-9 – fedtsyrer fra en højkvalitets, koldpresset Ekstra Virgin Olivenolie som indeholder særdeles store mængder polyfenoler.

EQ PURE ARCTIC OIL GIVER:

Bedre biologisk optag og effekt i kroppen end noget andet Omega-3 produkt tilgængeligt på markedet
EQ Pure Arctic Oil er en ferskvare. Desuden indeholder Pure Arctic Oil alle de fedtsyrer som udgør omega-3 familien. Dette betyder, at kroppen gennem EQ Pure Arctic Oil får tilført alle de typer omega-3 fedtsyrer som du ellers får i dig gennem indtag af et godt middagsmåltid med fed fersk fisk. En flaske EQ Pure Arctic Oil tilsvarer den mængde omega-3 fedtsyrer kroppen har behov for i en måned – lidt afhængig af kropsvægten. Holdbarheden er 8 uger efter flasken er åbnet, og flasken bør opbevares i køleskabet.
EQ Pure Arctic Oil overgår alle nationale og internationale krav til renhed og er garanteret uden giftstoffer eller metaller.

Køb det her: EQ Pure Arctic Oil

Du skal opgive mit forhandlernummer: 151279

Giv blod!

Posted by | Blod, Blodbank, Helse, Samfund | No Comments

Besøg Blodbanken.

I dag var jeg til min kvartalsvise bloddonering i Blodbanken, Køge. Det er hyggeligt og personalet giver altid en smilende god service. Der er som regel tid til en snak med tapperne og i dag var jeg nysgerrig på, hvordan det ser ud med donorer i Danmark?

Meget overraskende for mig mangler der omkring 25.000 donorer til at opfylde de behov, hospitalerne har til operationer oma. Den danske befolkning er generelt meget gode til at donere hjælp og penge til folk i nød. Og der er også rigtig mange, der giver blod, men det kniber med de unge 18-35 årige.  Og det er især jer, jeg skriver til hér. Jeg fik at vide, at mange unge kommer ind i Blodbanken, får tjekket sit blod, bliver godkendt som donor, men udebliver til tapning.

Hvorfor det?

Mangler du tid, får du angst, gider du ikke eller hvad er der galt?

Selvom du bliver godkendt, er du ikke donor, før du donerer blod!!!

Man kan tale om samfundstjeneste og borgerpligt, men det er afgørende for mig, at jeg kan få den fornødne hjælp, hvis der skulle blive behov for det. Homoseksualitet og sygdomme er den eneste begrænsning, så vidt jeg ved.

Så uanset hudfarve, køn, tro og alder: Giv blod

Kom vinter og influenza i forkøbet!

Posted by | fedtsyrebalance, Helse, Omega 3, Søvn, Væske | No Comments

Vintertid er forkølelses- og influenzatid. Gør noget ved det!
Jeg var i sidste uge hos min læge for at få tjekket mit knæ, der er begyndt at drille lidt. Det er nok alderen, der trykker. I venteværelset og på gangene i lægehuset, sad der nok omkring 40 personer med hoste og snue. Så der er mange, der vælter omkuld i øjeblikket. For mange går der en rum tid, før de er på toppen igen, og for de fleste er det uundgåeligt at blive ramt.
Men det kan du selv gøre noget ved. Forebyggelse er oftest bedre end helbredelse.

Her er nogle forslag til, hvad du selv kan gøre:

Træn:
Hold dig i gang eller kom i gang med at træne 2 – 4 gange om ugen. Er du først blevet syg, skal du holde dig i ro, men er du rask og frisk, så er det bare med at få trænet. For træning er med til at styrke dit immunforsvar og holde cellerne friske til at modstå bakterie – og virusangreb.
Bliver du alligevel syg, så kommer du hurtigere på højkant igen.

Væske:
Hold din væskebalance i orden. Sørg for at drikke rigeligt med væske. Her mener jeg vand, vand og atter vand. Sodavand, saftevand, juice ol. skaber betændelsestilstande i dit tarmsystem, som er en vigtig del af immunforsvaret.
Gode variationer til vand er f.eks. hjemmelavet ingefær/citrondrik lavet fra bunden af uden tilsat sukker,ingefær te, grøn te, eller kamillete.
Vand er med i mange processer i kroppen og er vigtig for bla. celler, blod, organer, temperaturregulering og udrensning.

Søvn:
Kroppen og hjernen har brug for søvn. Generelt kan man sige til voksne, at vores søvn sørger for at kroppen restituerer de første 3 – 4 timer og de næste 3 – 4 timer er det hjernen, der restituerer. Børn og også teenagere har brug for mere (9-14 timer).
Mangel på søvn svækker dit immunforsvar, så sæt optageren til, hvis dit ynglings tv-program ligger sent om aftenen.
Har du mulighed for en ”morfar” i løbet dagen, så snup den lille lur. Forskning peger på, at en lille lur på 10-30 minutter forlænger din levetid og styrker dit immunforsvar.

Kost:
En ordentlig kost er altid vigtig uanset årstid og det mest vigtige til at forebygge sygdom.. I vintermånederne er det dog endnu mere vigtigt at fylde kroppen med gode vitaminer og mineraler. Masser af grove grønsager er supergodt og i øjeblikket bugner butikkerne med oceaner af lækre økologiske og danske kåltyper, som vil buste dit immunforsvar. Omega 3 styrker også kroppen, så spis masser af fed fisk.
En god fedtsyrebalance er essentiel for for din krop. Den perfekte fedtsyrebalance (Omega 6 – Omega 3) ligger på 1-1.
Gennemsnittet i den danske befolkning ligger på 17-1, og forskning peger på dette, som en af hovedårsagerne til mange alvorligere sygdomme.
Stress:
Stress (og også depression) kan ramme os alle, før vi ved af det. Stress er med til bla. at nedbryde immunsystemet og det kan tage ekstremt lang tid at komme på fode igen. Mit korte råd er: Husk at sige fra. Det kan være svært i mange situationer, men gør det alligevel og behold dit overskud og selvrespekt.

Kort og godt:
Træn godt, få nok søvn, spis fornuftigt med mad lavet fra bunden, fyld op med vitaminer og mineraler, normalisér din fedtsyrebalance og sig Nej til opgaver, du ikke har overskud eller lyst til.

Kostvejledning, sundhedstjek og diabetes

Posted by | Helse | No Comments

Book og betal for kostvejledning og få et gratis sundhedstjek.

Samfundet bruger enorme summer på behandling af diabetes i Danmark. 86 millioner kr. om dagen!!! 31,5 mia. kr. om året + 9,5 mia. kr. i produktionstab pga. uarbejdsdygtighed og for tidlig død.
Mere end 320.000 danskere har en form for diabetes, og det anslås at 600.000 vil være diagnosticeret i 2025.
750.000 skønnes i dag at have prædiabetes og 200.000 ved endnu ikke, at de har type 2 diabetes.
Det er skræmmende tal og forskningen ved endnu ikke hvorfor.
Noget er genestisk bestemt og en stor del er livstilsbetinget. I 1985 havde 30 millioner på verdensplan diabetes, i 2013 var tallet 382 millioner og prognosen for 2030 er 530 millioner.
Uanset hvilken type diabetes kan det altid betale sig at spise sundt og motionere regelmæssigt.
Der er flere ting, du selv kan holde øje med. Udover hyppig vandladning, ekstra tørst, dårlig søvn og kløe, bør du få tjekket dit blodtryk, blodsukker, kolesteroltal, vægt og fedtprocent.
Så book en tid og få tjekket din livsstil her.

Hvad er blodtryk?

Posted by | Helse | No Comments

Hvad er blodtryk?
Blodtryk er trykket i dine blodkar. Med en normal mængde blod, et sundt hjerte og sunde elastiske blodkar får du et normalt blodtryk.
Lavt blodtryk – hypotension – kan medføre svimmelhed, især lige når du står op. Dette er normalt harmløst og kan afhænge af væske- eller saltmangel.
Højt blodtryk – hypertension – er en almindelig ”folkesygdom” i dag. Mere end en ud af fire voksne har forhøjet blodtryk – måske endda du eller nogen i din familie? Det mærkes normalt ikke, men indebærer en risiko for alvorlige sygdomme bl.a. slagtilfælde og hjerteanfald.
Den gode nyhed er, at du kan forbedre dit blodtryk med enkle livsstilsændringer.
Medicin er den sædvanlige behandling for hypertension i dag. Det kan ofte være et klogt valg. Men hvad nu hvis du kan få det perfekte blodtryk uden medicin eller bivirkninger – med forbedret sundhed og normalvægt som bonus?
Sandheden er, at for et par hundrede år siden forekom højt blodtryk yderst sjældent. Noget i dagens miljø giver et stigende antal højt blodtryk. Men hvad?
Milde til moderate forhøjelser af blodtryk har sjældent tydelige symptomer (let hovedpine forekommer undertiden). Virkelig højt blodtryk kan forårsage alvorlig hovedpine, træthed og kvalme. Højt blodtryk opstår på grund af den øgede mængde af væske og salt i blodet eller at blodkarrenes vægge er fortykkede og hårde, ofte pga. kalcium, der trækkes i blodkarrene pga. salt.
Da hypertension sjældent ses, kan man gå i lang tid med det uden at vide noget. Da det er en sundhedsmæssig risiko, er det klogt at tjekke sit blodtryk hvert år, selvom du føler dig rask i almindelighed. Dette i hvert fald hvis du er midaldrende eller ældre – Forhøjet blodtryk bliver mere almindeligt med alderen.
For højt blodtryk forårsager i længden øget risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde. Jo højere blodtryk, jo højere risiko. Hypertension bliver ofte behandlet med medicin for at mindske de sundhedsmæssige risici. Men du kan også sænke trykket med livsstilsændringer.
Blodtrykket måles sædvanligvis med en digital blodtryksmåler. Jeg bruger en Omron M6 Comfort til mine Helbredstjek.
Andre bruger en måler med kviksølv søjle og stetoskop.
Blodtrykket er angivet ved to cifre: eksempelvis 120/80.
Det første tal kaldes det systoliske tryk. Det er, når hjertet trækker sig sammen. Så er trykket størst i blodkarrene.
Det andet tal er det diastoliske tryk. Det er, når hjertet slapper af. Det er det laveste tryk i blodkarrene.
Du kan selv måle dit blodtryk hjemme, hvis du har en måler, du kan få målt det hos din læge eller hos et firma ligesom mit, der udfører Helbredstjek.
Unge normalvægtige har normalt et blodtryk på 120/80.
Midaldrende og ældre med vægtproblemer har ofte forhøjet blodtryk. Ligger du tæt på 140/90 er du på grænsen. Det er ikke sikkert det kræver behandling, men en livsstilsændring vil være en rigtig god løsning.
Perioder med højt blodtryk kan også være udtryk for arbejdsmæssigt pres eller stress. Det er i korte perioder sædvanligvis ufarligt, men kører man sig hårdt i lange perioder, bør man geare ned, planlægge anderledes og få blodtrykket i balance.
Jeg har selv haft forhøjet blodtryk. Det kom som et chok for mig i 2009 at se målinger på 157/95. To år forinden havde min læge målt mig til 120/80.
Der var i mine øjne kun ét at gøre. Komme tilbage på sporet – Spis mere fornuftigt igen og motionér jævnligt. Efter en uge var mit blodtryk 135/87 – altså på rette vej.
Befolkningsgrupper rundt omkring, der ikke lever med vores dårlige kostvaner, som vi gør i den vestlige verden, har ingen problemer med blodtrykket.
Men kommer de til den vestlige verdens madvaner, går det ofte galt med forhøjet blodtryk. Især mennesker af afrikansk afstamning kan ikke udskille de enorme saltmængder, der er i vores mad – især færdigretter – på samme måde, som vi. Afrikanere skal derfor være ekstra opmærksomme på salt i mad.
Ifølge Hjerteforeningen lider 950.000 danskere over 20 år af Hypertension – forhøjet blodtryk.
DVS. tryk over 140/90
Mellem 140 /90 og 160/100 betragtes som let hypertension
Over 160/100 betragtes som moderat forhøjet blodtryk
Over 180/110 er et alvorligt forhøjet blodtryk
Hvornår skal Hypertension medicineres?
Hvis blodtrykket er kraftigt forhøjet – over 160 systolisk eller over 100 diastolisk – er det normalt tilrådeligt at medicinere. Hvis du også har andre risikofaktorer for hjertesygdom, såsom rygning, diabetes eller fedme, kan medicin også tilrådes ved let stigning over 140/90. Søg derfor læge.
Symptomer på Hypertension
Stort hjerte
Dit hjerte tvinges til at arbejde hårdere for at pumpe blodet rundt. Det betyder at hjertemusklen bliver tykkere, og med årene kan hjertet svækkes og blive for stort. Symptomerne er åndenød ved fysisk arbejde og hævede ben.

Åreforsnævring
Åreforsnævring udvikles hurtigere, hvis du har for højt blodtryk, især i hjertets kranspulsårer. Det giver risiko for angina pectoris (hjertekrampe) og blodprop i hjertet.
Du udvikler dog også hurtigere åreforsnævring alle andre steder i kroppen og er derfor i risiko for at udvikle åreforsnævring i benene, åreforsnævring i halspulsåren mv.

Blodprop i hjernen og hjerneblødning
Forhøjet blodtryk er en væsentlig årsag til åreforsnævring i pulsårerne i hjernen og giver dermed øget risiko for blodprop i hjernen eller hjerneblødning. 10-15.000 danskere rammes årligt af slagtilfælde.

Nyreskader
For højt blodtryk kan skade nyrerne. Nyresygdomme kan omvendt være årsag til forhøjet blodtryk.
De ovennævnte sundhedsproblemer forbundet, fordi de så ofte optræder sammen i samme person. Mennesker med højt blodtryk har ofte ekstra vægt omkring taljen, og ofte kan de også være i risiko for højt blodsukker og type 2 diabetes.
Ændring af livsstil forbedrer blodtrykket
Hvad kan du selv gøre?
HOLD OP MED AT RYGE
TAB DIG
Dit blodtryk stiger og dit kredsløb belastes af overvægt.

SPAR PÅ SALTET
Et lavt forbrug af salt sænker blodtrykket
DRIK KUN LIDT ALKOHOL
Drik højst to genstande dagligt
BEVÆG DIG
Gå en rask tur, slå græs, svøm eller tag cyklen og hold et moderat tempo.
Få pulsen op i minimum 30 minutter. Helst dagligt men mindst 2-4 gange om ugen.
UNDGÅ STRESS
Travlhed er ikke problemet, men stress kan føre til forhøjet blodtryk. Stress opstår, når du fx ikke
føler, du har kontrol med din tilværelse eller ikke kan koble fra.

TAG DIN MEDICIN
Har du fået ordineret medicin, er det afgørende, at du tager den.
Blodtrykket kan sænkes ved at undgå ting, der øger det. Her er de mest almindelige stoffer, som har tendens til at hæve blodtrykket:
Almindelige smertestillende kendt som NSAID kan øge blodtrykket ved at reducere udskillelsen af salt i nyrerne. De omfatter ikke-receptpligtige tabletter Nurofen, Ibumetin, ibuprofen, diclofenac og naproxen samt receptpligtig Celebrex. Smertestillende medicin med paracetamol ( alvedon , Panadol , etc.) er bedre for blodtrykket.
Steroidtabletter, såsom prednisolon
P-Piller (hos nogle mennesker)
Kaffe (koffein)
Alkohol i store mængder
Nikotin (rygning, snus) kan give kortvarig stigning i blodtrykket på 5-20 enheder
Lægemidler såsom amfetaminer og kokain
Lakrids i en stor mængde
Man behøver næppe stoppe helt med kaffe eller alkohol, men er man storryger eller drikker meget, kan det være klogt at reducere mængden. For helt stoppe med at ryge er selvfølgelig klogt. Det er fremragende for dit helbred i almindelighed, ikke kun blodtryk.

Undgå mangel på omega 3 eller D-vitamin
Undersøgelser tyder på, at omega – 3 fedtstoffer kan have en mild antihypertensiv effekt (især på det systoliske blodtryk).
En undersøgelse viser reduktion i blodtrykket ved et gennemsnit på 4 point systoliske og 3 point diastoliske ved at give yderligere D-vitamin til folk med mangel (almindelig i vinteren).
Du kan købe Omega 3 og D-vitamin her: Se link nederst på siden.

Find glæden i din hverdag
Øv dig i positive tanker og opfat dig selv som et godt og dejligt menneske. Start dagen med at glæde dig til de ting, du vil møde på vejen.
Det hjælper på blodtrykket og dit helbred i almindelighed.
Helbredstjek kan du bestille her

Omega 3 & D-vitamin

Kilder: Hjerteforeningen.dk og Kostdoktorn.se

Efterår – vinter og overvægtige børn

Posted by | Helse | No Comments

Den bedste sommer i mange år er slut, og i haver, i parker og på strandene landet over har det summet af aktiviteter med trampoliner, leg og boldspil. Selv overvægtige børn har generelt været mere aktive, end de plejer at være. Men nu kommer det kedelige vejr og du sender måske ikke børnene ud og lege på samme måde. En rigtig god idé er – udover at klæde sig på efter vejrliget – at lave udendørs aktiviteter sammen. Hele familien får styrket fællesskab og samhørighed og alle får rørt sig.

Hvilken “aktivitetsplan” har du for dine børn i den kommende årstid?

Tjek dit Blodtryk

Posted by | Helse | No Comments

Hos Normalvægt.dk oplever vi desværre ofte, at vores kunder bliver sat på blodtrykssænkende medicin af læger, der ikke har et indgående kendskab til deres patienter.
Det er meget uheldigt, da de fleste kan regulere deres blodtryk i positiv retning ved at omlægge kostvaner og begynde at motionere.

Du skal selvfølgelig konsultere din læge, hvis blodtrykket er for højt. Min egen læge ville anbefale kostomlægning og motion, det ved jeg ville være det første, jeg skulle prøve, før jeg fik ordineret medicin.

Så derfor kan det undre mig, at mange bliver sat på medicin før den sunde løsning er afprøvet.

Der er mange andre ting, der kan påvirke blodtrykket; bla arbejdspres og stress, negative tanker osv. Her kan en psykoterapeut måske være løsningen før medicin.

Hvad er dine erfaringer med forhøjet blodtryk?